9 Şubat 2017 Perşembe

Biga Peynir Tatlısı

      Biga Peynir Tatlısı, Kemalpaşa Tatlısı (Mustafakemalpaşa Tatlısı) ile karıştırılmaktadır. Her iki tatlı da peynir tatlısıdır, fakat aralarında fark vardır. Mustafakemalpaşa Tatlısı İrmik ağırlıklı peynir menşeili tatlıdır, Biga Peynir Tatlısı ise içinde irmik olmakla beraber un daha ağırlıkta olan peynir menşeili tatlıdır. Teşbihte hata olmazsa aralarındaki fark un helvası ile irmik helvası gibidir. Mustafakemalpaşa’daki tatlı üreticileri de Biga Tatlısı olarak ayrı bir tatlı üretmekte, Biga’daki üreticiler de Kemalpaşa Tatlısı olarak ayrı bir tatlı üretmektedir. Biga Tatlısı ıslandıkça şişen bir özelliğe sahip olduğu için düğün ve derneklerde daha çok tercih edilmektedir. Bir tavsiyemiz de şu olacaktır. Biga Tatlısı kaynatıldıktan sonra şerbetinin içinde bekledikçe kıvam kazanır, güzelleşir. Taze olan M.K.Paşa Tatlısı ise belli oranda şerbeti emdikten sonra şerbette fazla bekletilmeden biraz daha diri sunulması tatlıyı daha lezzetli kılar. Kemalpaşa Tatlısı’nın patent hakkı Mustafakemalpaşa Belediyesi’ne ait olup Biga Tatlısı Biga’ya has bir lezzettir. (Fotoğraflar TARZAN Biga Köfte ve Çorba Salonu'nda Faruk Kaplan tarafından çekilmiştir. Metin, Faruk Kaplan tarafında eylül 2008'de yazılmıştır.)



























 

0 yorum:

Reklam

Popüler Yayınlar

Recent Posts